Monday, November 29, 2010

= december is coming =

huhu..pejam celik..pejam celik.... lagi 2 ari masuk bulan desember... pastu januari...huhuhu... cepat je masa berlalu kan?? padahal matlamat untuk tahuan 2010 pon belom terlaksana lagi... hmmmm...

Sunday, November 28, 2010

= Unite States =

pergh...ada jgak dari United States yg bukak blog aku nie..hehe...

Friday, November 26, 2010

my first earning..yea....

haha...saje je bkak Nuffnang td... dah dapat pendapatan pertama... hehehe....not bad...:)

Thursday, November 18, 2010

tenang dan sayu

pagi nie alhamdulillah....Allah masih lagi membenarkan jantung ini untuk bernafas menyudut udara segar kurniaanNya....suasana sunyi di sini bertemankan laptop kecil ini sekali lagi membuatkan aku terasa rindu akan Mak dan Abah di kampung.......rindu sangat pada kedua orang tua ku itu....td lpas solat subuh kedengaran laungan takbir dari surau berdekatan.... uhh...bertambah2 la sedihnya...tapi apa kan dayaku... macam nie la hidup merantau... mencari pengalaman, mencari rezeki, mencari keredhaan Allah, di perantauan.............:)

Wednesday, November 17, 2010

Takbir Raya

mak ai...sayunyer rasa pagi nie... dgr tabir sorang2...kat dalam bilik....huhuhu.....x da kuih... yg ada hanya megi dan biskut...huhu....sedihnya......:(

Monday, November 15, 2010

Islamic Fashion Festival 2010

Ptutkah perkara beginie berlaku di Malaysia??? sebuah negara islam.... yang dipimpin oleh Islam??? anda tengoklah sendiri... dan pikir-pikirkanlah.....




Tengoklah 3keping gambar yang terakhir tue... huhuhu.... sangat menyedihkan.....









Air Asia.com

dah lama aku x bukak website nie... saje je pagi nie rasa nak jenguk lak... so search punya search.. hehehe.. dapat tiket ke Hong Kong...
Depart
AK 70 Kuala Lumpur (KUL) to Hong Kong (HKG)
Friday, 18 February 2011
Depart 0625 Arrive 1015

378.00 MYR1 Guest @ 378.00 MYR
25.00 MYR Airport charges & fees 
 
Return
AK 71 Hong Kong (HKG) to Kuala Lumpur (KUL)
Sunday, 20 February 2011
Depart 1050 Arrive 1440

307.00 MYR1 Guest @ 307.00 MYR
90.00 MYR Airport charges & fees
Total   : 800.00 MYR 

sepapan coklat dan secawan teh....

huhu..tadi dah ready nk tdo... tp tba2 perut lak berbunyi kelaparan... so bangun mencari makanan di pagi hari...hanya yang jumpa sepapan cokalat... so bedal je la...janji leh isi perut... sepapan coklat dan secawan teh dipagi hari...sedap...!!

Friday, November 12, 2010

Ingatlah Pada Mereka Yang Memerlukan


hari nie... aku nak buat 1 kempen amal....smlm masa kemas2.. bnyak barang2 lama yang masih elok dan masih boleh dipakai.. tapi rasa macam dah x nak pakai.. so aku pon packinglah masukan dalam 1 kotak untuk dibuang... tapi bila difikirkan balik... baik kita wat amal kan... sedekahkan barang2 tue pada orang2 yang memerlukan....contohnya :  rumah anak yatim, mangsa banjir, ibu tunggal dan sebagainya....
so untuk memudahkan lagi kempen nie... aku dah bincang dgn 1 jawatankuasa perwakilan kolej di UiTM Shah Alam... so senang crita.. semua derma akan melalui mereka....JPK Kolej Perindu, UiTM Shah Alam kat sini aku sertakan alamat... so sesiapa yang nak menderma bolehlah.. pack dalam kotak elok2 dan poskan kt alamat yg diberi.... sebarkan Kempen nie agar kita leh sama2 beramal... moga apa yg kita cuba lakukan dirahmati dan diberkati oleh Allah SWT....Amin.

Contoh Barang yang boleh diderma :
- Pakaian
- Buku / Majalah
- Kewangan ( Tidak digalakkan )
- lain-lain yang bersesuaian


Bilik Gerakan,
Jawatankuasa Perwakilan Kolej (JPK) Perindu,
Universiti Teknologi MARA,
40450 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.
MALAYSIA.
03 - 5544 3694

= Interbiu lagi =

hahaha..... jap lg ada interbiu lagi.... kali nie dekat sikit ngan umah... dekat Bukit Raja je....:)

= WISH ME LUCK =

Thursday, November 11, 2010

= Sharing is caring =

untuk pengetahuan semua pembaca blog "Aku Budak Kampung"..... Budak Kampung telahpon secara rasminya... membuka 1 blog baru untuk sesiapa sahaja yang nk download MP3, MOVIE, SOFTWARE, GAMES & etc.... blog tersebut akan diupdate dari semasa ke semasa.. terima kasih..:)

Wednesday, November 10, 2010

= Aku Gila Weyh =

perghh... gila la... pagi2 nk kena g keja... ptg kul 2pm ada interview plak... tp aku x tido2 lg...
kenapa interview kali nie wat aku NERVOUS sangat sampai x leh tido?? @ ada msalah lain yg sedang menggangu KEPALA OTAK aku nie?? ish kusut benor la cam ginie....nampak gayanya.. tido kt ofis lg la aku besok...huhuhu.........:)


Tuesday, November 9, 2010

= Temuduga =

esok ada interbiu kat KL....Jawatan bleh tahan la.. gaji pon besau gak... doakan saya dapat keje tue k...:)

Jawatan :Represntive Marketing Manager.
Gaji : RM 2,500(basic) + elaun + komisen + OT claim = Banyaknyer...(mata duitan)
tempat : Wisma Goldhill, Jln Raja Chulan KL

Monday, November 8, 2010

Suai kenal blogger .. Berminat ?

 anda nak rasakan ribut melanda blog anda??
jangan segan silu untuk klik link di bawah...
pasti hebat.....:)


pastinya hebat dari :

Berbahagialah Kau Disampingnya.............

aku undur diri.......cukup sampai disini....noktah.

tersedar dari mimpi ( Chenta Hati )

baru ku sedar...
terjaga dari mimpi indah..
kenapa disaat aku rasa sedikit bahagia
tetapi disaat itu jugalah ada rasa kecewa yang tiba...

engkau datang memberi harapan...
tapi...engkau pergi dengan harapan itu..
arghh.. bukan salah engkau..
salah diriku sendiri..

aku bengong...
aku buntu..
haruskah aku pergi dari semua ini??
terasa seperti cita-citaku itu datang kembali...
haruskah aku tinggalkan semuanya disini??

Ya Allah...ampunkahlah hambaMu ini
ujian yang Kau berikan amat payah untuk ditelan..
mungkin atas kesalahan lampau yang aku lakukan...
aku pasrah.. pasrah dengan setiap ujianNya.

aku sentiasa doakan...
agar kau berbahagia dengan "Chenta Hati Kau"...........Amin.

Sunday, November 7, 2010

FB aku di "HACK" lagi buat kali ke-2

mmg khinzir la sapa punya keja nie... kalau aku dapat siap aku kejekan.. aku rendam dlm air pnas.... menyusahkan orang... kecik2 x nk mampos... besar mnyusahkan org... bodohhhh... eeeee... geram.

Saturday, November 6, 2010

= Bakal Penyanyi Tersohor Tanah Air =

video
sorang jongang dan sorg lagi gigi rongak... walaupon mcam tu.. tp bakat tu mmg lahiriah...:)

= Blackberry Oh Blackberry =

huhuhu...rindu sama kamoooo...:(

Thursday, November 4, 2010

" frustated "

korang mesti taw kan.. perasaan macam mna bila ilang phone... fuh... rasa macam nk tercabut ja jantung aku bila cari phone x jumpa tadi.... sedihnya....phone ilang....x sure samada phone tu tercicir/teringgal/dicuri... huhuhu... miss my blackberry...........................:(

=rempit=

huhu...malam nie x dapat tido.. sbb diganggu oleh bunyi bising....
apa kejadahnya la merempit dekat sini... pegi la merempit kat tepat lain...
aku mau tido..... cis... x guna punya nyamuk.... nk rempit kat telinga aku jgak....
siap ko..!!!

Monday, November 1, 2010

Annual Fundraising Dinner 2010 ( mercy Malaysia )

Hari : Sabtu
Tarikh : 30 Oktober 2010
Tempat : Taming Sari Grand Ballroom, The Royale Chulan Kuala Lumpur

nie antara kerja-kerja kebajikan yang company kami buat...segala kutipan hasil jualan gambar nie akan didermakan ke tabung kebajikan mercy Malaysia...
nie gambar aku je la yg leh upload.. gmbar2 lain adalah privacy..
banyak gak artis yg join mlm tu...antaranya...
Diana Danielle, Mawi & Ekin, Vanida Imran & Shidee, Zainal Abidin, Dayang Nurfaizah,
Harith Iskandar, Dafi....n ada la 2 3 org lg yg aku x ingat nma dia(kurang popular)....:)

 OUR GREAT TEAM

yang bestnya... aku dapat plak cabutan bertuah..hehehe... 
tak sangka yang aku nie bertuah jugak...
tapi...dapat adiah alat make-up..jenama
skrg aku tgh pikir...nk bg kat sapa alat make-up nie...hmmm....
kalau ada sesapa yang terbaca post nie.. 
kalau rasa2 nak set alat make-up nie gtaw aku k...hahaha...
adios....:)

= My Idola =

 

I not only think but also look and study things
carefully. When I travel around, I look at things carefully, make
comparisons of what I see. I don't accept things at face value, you
cannot trust what you hear or see. Don't jump to conclusions without
thinking.” 

=Tun Dr. Mahathir =