Wednesday, March 30, 2011

Lama tak jenguk benda alah nie....:)

ha...nie analisis pengunjung blog "Aku Budak Kampung" minggu nie.....
Iternational tue...hahaha...paham ke dorg baca blog aku???
apa pon.. thanks pada semua yg sudi2 menjenguk kt sinie....PEACE!!!

Tahukah Anda !!!!

pasti la anda tak tahu...sebab saya belom bagitau lagi....:)
cuma nak berkongsi pandangan je la...
tahukah anda...50% lelaki sengaja buat perempuan MARAH...
KENAPA???
hahhaa...mesti ada yang tak percaya kan...
Lelaki suka buat perempuan marah sebab...
perempuan nampak COMEL bila marah....:)
so..jgn la anda tanya kenapa BF/Suami anda sengaja buat anda marah....
p/s- bukan semua kay...hanya segelintir sahaja....:)
*gambar hiasan

Untuk Renungan Sahabat Sekalian...................

MANUSIA perlukan PERUBAHAN dalam HIDUP....... 
tapi janganlah kita jadi MANUSIA yang mengambil MASA terlalu LAMA untuk BERUBAH.....
renung-renungkan dan selamat beramal.............

video

Tuesday, March 29, 2011

Wednesday, March 23, 2011

Syurga Di Bawah Telapak Kaki Ibu

kepada semua yang bergelar anak, renungkanlah video ini....
ingtlah...tiada insan lain yang menyayangi kita seperti DIA.....
hanya DIA yang sentiasa ada untuk apa jua keadaan kita,,,
susah dan senang hidup kita....
untuk MAK yang tersayang di kampung... 
Anakmu disini sentiasa menyayangi dan merinduimu....
Terima Kasih kerana MELAHIRKAN dan  MEMBESARKAN anakmu yang nakal ini.....
buat ibuku yg bernama NORMA BT KAMEH...
I LOVE U SO MUCH....
video

Monday, March 21, 2011

Rugi Kahwin Lambat..........

Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.

Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni. Kesian kena buli..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang, huhu.. Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak. Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang muka tensen. Arghh, nyesal giler kawin...

Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat.. Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade orang sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh.

Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la aku kat situ.

Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi.. Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha..

Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri.. Sume dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket. Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha. Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2 bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas). Skarang... hehehe.

Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..

Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade 'PA'.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku. Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la pentingnya cari isteri yang solehah!

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat
Boleh la abang bangun awal-awal pagi
Then kita solat Subuh sama-sama..

Tapi kalu abang tak bangun gak,
ayang cubit je pehe abang
abang xkan murka..
Lagi abang sayang ade la..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana jaga makan minum abang
Tengok skarang abang da nak gemok da
Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..

Ke memang nak abang jadi gemuk ni?
Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek?
Jangan bimbang atau ragu okeh,
Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana tolong iron baju abang
Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju
Jangan risau la nanti abang potong rambut..

Skarang abang dah tak selekeh macam dulu
Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang
Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge

Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!

credit to tuah

Monday, March 14, 2011

why???

video
kenapa manusia spesis ini dilahirkan didunia???

Tuesday, March 1, 2011

Saman !! Oh ! Saman !!

hari yang agak malang la untuk aku...4 jam beratur menunggu giliran nak bayar saman... akhirnya lebur cam tue ja..."pak guard" tu cakap kaunter tutup jam 6 petang dik... cis....polis tu buta ke??? punya la ramai yg beratur kt blakang nie... bg la extension time skit....dah la sakit kaki..berdiri lama... tapi "HATI" nie lagi sakit la..fuh...MyEG pun satu..time macam nie la sever down la apa la... so apa pun... jgn la wat keje last minit...padan muka aku...:)

gambar di sekitar Kaunter Trafik The Curve Damansara
1. station pertama aku...2.00pm

2. selepas 3 jam beratur...5.30pm ( blakang aku)

3. last station sblm aku berambus.....6.00pm ( depan aku)

still berharap server MyEG ok....:)