Saturday, June 25, 2011

sudah berpindah..................

dah berpindah ke laman web sendiri....klik sinie k...

Tuesday, April 26, 2011

KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 70-an dan 80-an.. MESTI KORANG INGAT NI

70-an dan 80-anKita membesar dgn menonton G-Force, Transformers, Thundercats, Silver
Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks n Mickey Mouse. Not to forget Ninja
Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron. lg satu Gaban.

Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm, mesti pegang
cawan warna-warni kan . mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat
seblah...

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment.
Pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi
yang berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt...program minum susu di skolah- tajaan yayasan sabah(Berjaya) susu free.nak galakkan budak2
time tuh minum susu. klu beli - sekotak 30 sen jek beb...

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu.
Pukul tapak tangan... kan ?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek kat kantin.

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau
Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada
yang suka stoking tebal laaa....

internet? email? Menda alah ape tu?

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr.. Tiket wayang pun 5 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya,
Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, 'telur' keras
warna warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, 'Ti
Kam'. bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa
dlm class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan
apek kat luar skola tuh...

lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita
pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar
awal.

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa,
rounders laa...

permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang
aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three' , 'Police & Sentry', main kejar2
duduk...

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. Yang tube aiskrim, ada byk2
color tu.kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die!

lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu
ni.baling2 kapur laa.

hmm...budak2 skarang, bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are the
World, We Are the Children...' dan lagu 'Uptown Girl' yang diorg tau,
yg Westlife nyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan ade satu je Vietnam.

AIDS wujud sejak diorg lahir.

CD pun wujud time diorg lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru.

Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer.

Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'.

Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih... dan diorg skarang tak
reti nak switch on TV kalau xde remote control.

dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpa
handphone...
hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap
hari

6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile
bersembang pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time
kecik2, nakal2 dulu...

7. last skali, bile dah bace testimonial ni, korang akan terpikir utk
forwardkan dkt member2 lame korg.Sure diorg suke punye laa...heheh

tapi apa yang pentinglahkan..bila kenangkan saat ni semua dgn
mendalam.. mgkin ada diantara kita mengalirkan air mata..
yelah mana taknya bebudak zaman skrg walhal anak sendiri pun takkan
lalui zaman yg sebegitu lagi..
sayangnya masa begitu pantas berlalu...Dimanakah kita???

Monday, April 25, 2011

Apple to Samsung: Stop stealing Our Ideas You Sonofabitch



Apple says it's sick and tired of Samsung ripping off the iPad and iPhone, and the Cupertino, California, company is filing papers.In a lawsuit filed Friday, Apple accused Samsung of committing patent and trademark infringement with its Galaxy line of mobile products. That includes the Galaxy S smartphone and the Galaxy Tab tablet.


"It's no coincidence that Samsung's latest products look a lot like the iPhone and iPad, from the shape of the hardware to the user interface and even the packaging," an Apple representative said in a statement provided to All Things Digital. "This kind of blatant copying is wrong, and we need to protect Apple's intellectual property when companies steal our ideas."

Samsung is also a supplier of components to Apple, and manufactures at least some of the A4 and A5 processors used inside the iPhone, iPad and Apple TV, as well as solid-state disk drives used in many Apple products.


"It's no coincidence that Samsung's latest products look a lot like the iPhone and iPad," an Apple rep said in a statement.

Tech giants are already tangled in a number of patent lawsuits filed in years past related to smartphones.
Nokia filed suit against Apple in 2009 for patent infringement, Apple filed a patent lawsuit against HTC in 2010, and Microsoft has gone after Google's partners offering Android-powered products.
In the suit filed against Samsung, Apple contends that Samsung is copying Apple's products on both the hardware and software levels.

For instance, Apple says the Galaxy Tab "slavishly copies" Apple's product design, using a rectangular body with rounded corners, a black border and an array of app icons similar to the iPad's.
Apple also names the Galaxy S, Epic 4G and the Nexus S smartphones, according to a brief report in The Wall Street Journal. The lawsuit filing has yet to appear in the official PACER database.
Wired.com noted last year that the Samsung Vibrant, the predecessor of the Galaxy S, strongly resembles the iPhone.

ALAH MACAM LA APPLE TU IDEA KORANG ORIGINAL ABES!! KALAU SUME NAK TAU, MAC OS X TU PUNYE DESKTOP ENVIRONMENT MOSTLY TIRU UBUNTU PUNYE DESKTOP TERBARU "UNITY"

MACAM WTF NAK CKP ORG TIRU DIE PDAHAL DIE PON KAKI TIRU JUGAK..PFTTTTT ..


PS : AKU LAGI RELA GUNA WINDOWS DARI PKI MAC OS BODOH SIAL MAC PENIRU

Friday, April 15, 2011

Selamat Hari Lahir


wah...sedar atau tak... hari nie dah genap umur aku 24 tahun....:) kepada kawan-kawan yang wish tu...thanks bnyak2...x der nak mintak hadiah apa2 pon.. cukup la sekadar korang semua doakan kebahagian aku di dunia dan akhirat...



 "SELAMAT HARI JADI WAN"

Monday, April 11, 2011

NOKTAH

Apa maksud NOKTAH bertindih ??

Thursday, April 7, 2011

Wednesday, March 30, 2011

Lama tak jenguk benda alah nie....:)

ha...nie analisis pengunjung blog "Aku Budak Kampung" minggu nie.....
Iternational tue...hahaha...paham ke dorg baca blog aku???
apa pon.. thanks pada semua yg sudi2 menjenguk kt sinie....PEACE!!!

Tahukah Anda !!!!

pasti la anda tak tahu...sebab saya belom bagitau lagi....:)
cuma nak berkongsi pandangan je la...
tahukah anda...50% lelaki sengaja buat perempuan MARAH...
KENAPA???
hahhaa...mesti ada yang tak percaya kan...
Lelaki suka buat perempuan marah sebab...
perempuan nampak COMEL bila marah....:)
so..jgn la anda tanya kenapa BF/Suami anda sengaja buat anda marah....
p/s- bukan semua kay...hanya segelintir sahaja....:)
*gambar hiasan

Untuk Renungan Sahabat Sekalian...................

MANUSIA perlukan PERUBAHAN dalam HIDUP....... 
tapi janganlah kita jadi MANUSIA yang mengambil MASA terlalu LAMA untuk BERUBAH.....
renung-renungkan dan selamat beramal.............


Tuesday, March 29, 2011

Wednesday, March 23, 2011

Syurga Di Bawah Telapak Kaki Ibu

kepada semua yang bergelar anak, renungkanlah video ini....
ingtlah...tiada insan lain yang menyayangi kita seperti DIA.....
hanya DIA yang sentiasa ada untuk apa jua keadaan kita,,,
susah dan senang hidup kita....
untuk MAK yang tersayang di kampung... 
Anakmu disini sentiasa menyayangi dan merinduimu....
Terima Kasih kerana MELAHIRKAN dan  MEMBESARKAN anakmu yang nakal ini.....
buat ibuku yg bernama NORMA BT KAMEH...
I LOVE U SO MUCH....

Monday, March 21, 2011

Rugi Kahwin Lambat..........

Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.

Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni. Kesian kena buli..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang, huhu.. Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak. Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang muka tensen. Arghh, nyesal giler kawin...

Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat.. Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade orang sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh.

Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la aku kat situ.

Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi.. Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha..

Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri.. Sume dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket. Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha. Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2 bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas). Skarang... hehehe.

Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..

Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade 'PA'.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku. Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la pentingnya cari isteri yang solehah!

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat
Boleh la abang bangun awal-awal pagi
Then kita solat Subuh sama-sama..

Tapi kalu abang tak bangun gak,
ayang cubit je pehe abang
abang xkan murka..
Lagi abang sayang ade la..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana jaga makan minum abang
Tengok skarang abang da nak gemok da
Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..

Ke memang nak abang jadi gemuk ni?
Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek?
Jangan bimbang atau ragu okeh,
Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana tolong iron baju abang
Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju
Jangan risau la nanti abang potong rambut..

Skarang abang dah tak selekeh macam dulu
Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang
Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge

Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!

credit to tuah